O nas

Zgodovina in osnovni podatki

O nas

VILOK – LESENA OČALA Z ZGODBO

 

Zgodba Viloka in ljubezni do lesa se je začela pred več desetletji, ko je ustanovitelj podjetja VILOK, Viktor Jeromel, v očetovi mizarski delavnici še kot otrok opazoval, kako vsak dan nastajajo novi in novi leseni izdelki … Čarovnijam, katerih skupni imenovalec je bil les, namreč ni bilo videti konca…

Svojo pot, ki jo je navdihnila ljubezen do lesa, ob katerem je odraščal in se ga učil razumeti, je začel pred štirimi desetletji – tako dolgo že traja njegovo « razmerje »  z lesom, materialom, ki ga obožuje, pozna in upošteva, prav tako kot vse njegove muhe, zahteve in zakonitosti.

Podjetje VILOK se je najprej ukvarjalo z izdelavo vrhunskih samostrelov in lokov. Izdelke sta že od samega začetka odlikovali visoka kakovost in natančnost izdelave, kar je pripomoglo k temu, da je Viktor Jeromel s svojim lokom že leta 1998 postavil evropski 3-D rekord. Čeprav so se v tej panogi zavihteli na sam vrh in je njihov samostrel leta 1993 na svetovnem prvenstvu v Franciji prinesel zlato odličje Rajmondu Debevcu in Sloveniji, se je danes družinsko podjetje, v katerem sodelujejo vsi družinski člani, odločilo, da utečeni zgodbi z loki doda nekaj novega – in nastala so čudovita, kakovostna, ročno izdelana lesena očala VILOK.

Zaradi vsega tega je tudi zgodba očal VILOK drugačna, prav zato pravijo, da so to očala z dušo. Očala Vilok so izdelana ročno, dolgoletno družinsko znanje o obdelavi lesa in tradicija pa sta jih umestila v sam vrh izdelovalcev lesenih očal. Malo zahtevnejše oko namreč takoj ugotovi, zakaj je tako, saj vsa lesena očala niso enaka. Les je živ material in njegova pravilna obdelava je še kako pomembna, saj bo lahko izdelek le tako dolgo in dobro služil svojemu namenu. Velika večina cenenih lesenih izdelkov, ki jih danes srečujemo na vsakem koraku, tako ne izpolnjuje niti osnovnih zahtev, ki bi jih moral poznati uporabnik, preden poseže po tovrstnem izdelku. Prava lesena očala predvsem izpolnjujejo vse zahteve, ki jih tudi klasična, vendar so za razliko od njih uporabniku prijaznejša, saj je les naraven material, kar je dandanes, ko ugotavljamo, da imamo samo en planet, še kako pomembna prednost. VILOK očala so popolnoma razgradljiva, tako okvirji kot tudi stekla, ki so jih posebej za Vilok prilagodili in izdelali v podjetju ALCOM iz Kranja.

VILOK očala imajo tudi prednost, so personalizirana – kar pomeni, da si lahko bodoči lastnik  vgravira ime v držalo očal ali na lično ročno izdelano leseno šatuljo iz orehovine, v kateri so očala shranjena.

Pred kratkim se je v sodelovanju z Zlatarni Celje razvila še ena zanimiva zgodba, zgodba o lesu, zlatu in briljantih, dodatkih, ki bodo postali stalni spremljevalci očal VILOK.

Ob tej priložnosti so pri podjetju VILOK izdelali unikatna luksuzna lesena očala, ki jih krasi kar 118 dragocenih kamnov, njihova vrednost pa je ocenjena na več tico evrov.

Vsaka očala VILOK so unikat, saj je tudi vsak kos lesa unikat. Odločite se lahko za več različnih modelov in izberete barvo in obliko, ki vam najbolj ustreza. VILOK očala so primerna tako za tiste, ki očala nosijo iz nuje, kot tudi za ljubitelje modnih smernic.

Če želite še bolj individualen kos, lahko dodate čudovito malenkost – detajl po izbiri.

Med znanimi imeni, ki prisegajo na VILOK očala, je tudi naš znani smučarski trener ANDREA MASSI. Pred kratkim je v sodelovanju z znanim modnim fotografom Deanom Dubokovičem posnel serijo ekskluzivnih modnih fotografij in se uspešno predstavil v vlogi manekena za očala VILOK.

Pri podjetju VILOK pa tudi po vsem tem ne počivajo, ampak pripravljajo nova modna presenečenja – eno zadnjih so očala iz rogov istrskega Boškarina.

 

In še nekaj: samo ena so tista prava lesena očala – imenujejo se VILOK!

Delež izdelkov v proizvodnji

Očala
Loki
Samostreli
več kot 20
modelov očal v ponudbi
Pestra izbira
lokov in samostrelov

Ročno izdelano

Vsi naši izdelki so ročno izdelani iz najboljših surovin.

Vrhunska zaščita

Vsi izdelki so podrobno pregledani in zapakirani v zaščitno emabalažo.

Lastni patent

Očala, loki in samostreli so izdelani po lastnem razvitem patentu z veliko koknurenčno prednostjo.

Vrhunska kakovost

Kakovost potrjujejo številni profesionalni uporabniki. Naši izdelki so ocenjeni z 5 zvezdicami.

Izkušnje